De handen en voeten staan bekend als de nachtmerrie van elke vrouw tijdens het bruinen. Er zijn een aantal redenen waarom het moeilijker is om een zelfbruiner op de voeten en handen aan te brengen:

Op deze delen van het lichaam is de huid droger. Er zijn meer gewrichten waar het product met huidplooien kan blijven haken, waardoor een opeenhoping ontstaat. Het ondergedeelte van de voeten en handen wordt niet bruin, dus je moet de kleur gelijkmatig mengen om het er natuurlijk uit te laten zien. Deze gevaren zijn aanwezig, of je nu zelfbruiner aanbrengt of een spraytan krijgt, dus hoe krijg je een perfect natuurlijk ogende bruine kleur rond de voeten en handgebieden? Hier zijn onze aanbevelingen voor elke keer een perfecte afwerking:

Stap 1 - VOORBEREIDING

Gebruik voor het bruinen een vochtinbrengende crème, breng deze aan tussen de vingers, de achterkant van de polsen, op de knokkels, teen en hielen en ook rond de enkels. Dit helpt je bruine kleur te behouden.

Stap 2 - BRUINEN

HANDEN:

We raden aan om het handen- en voetenproces als laatste te laten. Het gebruik van een handschoen is ook de sleutel. Breng je kleurtje aan op je ledematen en romp met behulp van de handschoen. In plaats van meer product aan te brengen, gebruik je de overtollige bruine kleur die op de handschoen is achtergebleven voor je handen en voeten.

VOETEN:

Scrub en hydrateer je voeten eerst. Breng vervolgens zelfbruiner aan op je handschoen en plaats deze plat op de bovenkant van je voet. Van daaruit meng je terug en onder het enkelbot, langs de zijkanten en over de enkelbotten. Als je haast hebt, spuit je de bovenkant van je voeten met een bruinende mist waar de zon zou komen - zorg ervoor dat je op een donkere handdoek staat, tenzij je zin hebt om je badkamervloer te bruinen ;-)

OPRUIMEN

Vergeet na je zonnesessie niet een beetje op te ruimen! Zodra je je kleurtint op je handen hebt geveegd, pak je een baby- of make-updoekje en wrijf je ermee over je handpalmen, tussen je vingers en over je vinger en teennagels. Dit zijn de plaatsen waar je nooit zou bruinen, dus het zal bizar zijn als er een product op ontstaat.

ENKELE EXTRA TIPS

Stel je voor dat je bij het bruinen van je handen en voeten al twee weken op strandvakantie bent. De zon zal alleen de bovenkant van je voeten en handen raken en de onderste helft van de zijkanten blijft onaangetast.

Breng je kleurtje aan met dit in gedachten en meng halverwege de zijkanten. Veeg vervolgens alle bruine lijnen weg met een droge doek om een zonovergoten finish te geven. Werk altijd weg van het nagelbed, maak een back-up van de ledemaat en meng bij de enkel en pols. Gebruik een doekje om overtollige knokkels en tussen vingers en tenen te verwijderen.