Wat zijn de kosten van een spray-tan is vaak ook een veel gestelde vraag. 

Een spray-tan behandeling op zich duurt niet lang, hooguit 10 minuten. Er zijn zelfs mensen die iemand binnen 5 minuten kunnen sprayen. Maar als je voor het eerst komt, krijg je eerst een uitleg van hoe het in z'n werk gaat, o.a. dat de spray-tan professional je tijdens het tannen precies aangeeft hoe je het beste kunt staan.

Vervolgens krijg je een haarnetje op en plakzolen voor je voeten (sticky feet) om de onderkant van je voeten te beschermen voor tanning dat op de grond valt. Desgewenst wordt er nog Barrier Cream op je nagels en droge plekken aangebracht.

Dan is het tijd om plaats te nemen in de cabine of tent en zal de spray-tan professional beginnen met tannen en dien je de aanwijzingen op te volgen zodat de spray-tan professional geen stukje van je lichaam mist om te sprayen.

Als je gesprayd bent, kun je indien dit nodig is, nog even 5 minuutjes "drogen" en daarna loszittende kleding aantrekken.

Je krijgt tenslotte nog wat advies waar je op moet letten om je tanning zo lang mogelijk te behouden (5-7 dagen).

De totale tijd van begin tot eind varieert van 20 tot 30 minuten. De kosten hiervoor varieren ook. Dit heeft te maken met het feit of iemand bij je thuis komt of dat je in een salon wordt gesprayd of in een salon aan huis. Of je gesprayt wordt met een vloeistof waar je na 2 uur al kunt douchen of 6-8 uur moet wachten. Of je gebruik maakt van een strippenkaart of niet.

Maar je kunt rekening houden met prijzen die varieren van € 25 to € 30. Het best kun je op de website kijken van een salon bij jou in de buurt. Hiervoor ga je naar https://www.spray-tan.nl/salonlocaties voer je je postcode in, vervolgens krijg je een overzicht van een aantal salons, waarna je op hun website kunt klikken voor prijzen.